Rekapitulácia našej cesty alebo čo nás vedie k otvoreniu e-shopu

Naše občianske združenie AURO AUtizmus a ROdina vzniklo v roku 2017, keď mal náš špeciálny syn 9 rokov. Vtedy sme sa vrátili zo školenia k metóde son-rise, ktorá učí ako dosiahnuť potenciál ukrytý v ľuďoch s autizmom. Základom je energia, nadšenie a entuziazmus a schopnosť vidieť vo všetkom, čo sa deje,  tú lepšiu stránku, mať svoje oči otvorené malým každodenným zázrakom-pokrokom a cítiť tu vďačnosť hlboko vo svojom vnútri. Bolo to také intenzívne, že sme sa chceli o to deliť s celým svetom.

Náš Šimi s autizmom vo svojich deviatich rokoch práve v tomto programe začal hovoriť, aj keď sme doteraz "len" pri jedno až dvojslovných spojeniach, je to pomoc v komunikácií, ktorá býva najväčším problémom autizmu. Vtedy sa zrodil aj nápad vytvoriť komunitu okolo našich večných deti s autizmom, ktorá bude prekypovať pozitivitou, radosťou a šťastím, pretože už tie samé o sebe liečia,  preto tento projekt dostal príznačný názov Mys dobrej nádeje.

Odvtedy sme viackrát zorganizovali letný pobyt pre rodiny s deťmi s autizmom, robievali sme v klubovni, nachádzajúcej sa v našom dome v Drietome poobedné tvorivé krúžky. Tvorenie je totiž náš spôsob,  ako na chvíľku uniknúť z reality. Ako Šimi dospieva postupne sa učí pomôcť jednoduchými manuálnymi činnosťami v záhrade či kuchyni, práve práca rukami ho dokáže sprítomniť a zároveň sa cíti byť jedným z nás - rovnako potrebný a užitočný. Nedávno začal používať na svoje sprítomňovanie aj farbičky a tak aj spod jeho rúk vychádzajú mini dielka- zaujímavé farebné kreácie omaľovaniek.

Výsledkom je, že sa nám doma hromadia výkresy ale i napr. nasušené bylinky a zároveň chýbajú peniažky, vzniká nápad na vytvorenie e-shopu, naša voľba padne na portál sashe. Vašou kúpou našich výrobkov, ktoré nájdete tu  AUROAUtizmusaROdina - občianske združenie AURO AUtizmus a Rodina (sashe.sk) priamo podporíte Šimonove terapie, nebol by isto tam,  kde je bez hipoterapie a delfinoterapie.  Podporíte i Mys dobrej nádeje, ktorý sa kryštalizuje na sociálnu službu vo forme rodinného bývania. Spojiť zopár špeciálnych jedincov a vytvoriť z nich rodinu, ktorá žije spolu pod dohľadom tých správnych zamestnancov, ktorí raz musia nahradiť starnúcich rodičov. Naše veľké deti by tak mali svoje denné aktivity a trávili by svoj čas zmysluplne staraním sa o svoju domácnosť a záhradku. Momentálne sme vo fáze,  keď hľadáme plochu (lúku, sad) v pokojnom kúte obývaného územia, prípadne na jeho okraji,  so sieťami v dosahu ideálne v okolí Trenčína. Uvítame i budúcich členov našej komunity vekovo blízkych nášmu Šimonovi (16 rokov) a ich rodičov, ktorí by priložili ruku k spoločnému dielu. Vopred Vám všetkým ďakujeme za akúkoľvek podporu.