LOCKDOWN a psychická pohoda

Je tu koniec novembra a s ním vyhlásený kovidový lockdown našou vládou. Negativita sa valí zo všetkých strán, ako keby nestačilo, že slniečko menej svieti a každoročne nám snáď všetkým dáva zabrať táto doba tmavých rán a skorých večerov.
Preto sa chcem podeliť o to, čo pomáha mne ako mame troch detí a aj jedného špecialistu v puberte (rozumej dieťaťa s autizmom), ktorého už len ráno zobudiť a dopraviť do školy dáva skutočne zabrať. Skúška trpezlivosti na prebudenie do nového dňa :).
Možno sa niečím inšpirujete, nájdete si niečo pre seba, čo Vám rozsvieti tento upršaný deň. Také veci ako nesledovať správy (resp. obmedziť na nevyhnutné minimum pre pracovné účely), žiť bez TV, obmedzovať čas na obrazovkách, to robím už viac ako 10 rokov a beriem to ako základ. Všímam si, že je nás čoraz viac, čo si toto uvedomujeme a to je dobre.
Na vytesnenie negativity veľmi dobre zaberá niečo, čo Vám robí RADOSŤ. A to takú, že sa nedokážete zaoberať ničím iným, jednoducho na to nedokážete prestať myslieť. Už ráno vstávať s tým, že dnes sa teším na to a to. Tak vezmime si napr. mňa, keďže do práce chodím čoraz menej a menej (následky kovid krízy), dostáva priestor aj moje kreatívne ja. Zapojila som manžela, ktorý rád robí s drevom (RADOSŤ je tu znova) a vznikol nápad s drevenými vianočnými ozdobami. Manžel píli, vŕta, vypaľuje, pripravuje šablóny, ja kreslím, maľujem, deti odtláčajú, vyfarbujú, lepia, moji rodičia sú nápomocní tiež, mamina trávi večery háčkovním, čo zase spôsobuje RADOSŤ jej, všetko háčkované je jej výtvor. Všetci zamestnáme ruky a zrazu je pohoda, nech sa vonku deje čokoľvek. Projekt dostal názov SPRAVTE RADOSŤ DVAKRÁT - o tej RADOSTI to je celé. Veríme totiž, že darovaním takýchto handmade darčekov pod stromček (alebo aj na svoj stromček) dokážete niekoho potešiť a zároveň peniažky, ktoré za to utratíte putujú rovno na účet občianskeho združenia AURO AUtizmus a ROdina, kde podporia aktivity pre deti s autizmom a to urobí RADOSŤ zase nám (a spomínaným deťom tiež samozrejme). Čo na to poviete - prosíte si kúsok z našej RADOSTI?