Už je tu jar ...

... a so slniečkom, ktoré svieti viac a teplejšie sa zrazu aj náš svet zdá byť krajší (napriek vírusu na vrchole druhej vlny, ktorý sa snažíme nepozeraním správ a životom v svojej rodinnej bubline ignorovať).
AURO klubovňa je síce stále zatvorená, ale o to viac si užívame našu záhradu s rodinnými členmi. A zisťujeme, že za tých pár rokov permakultúrneho snaženia sa nášho tatina, sa nám v nej už čo to naozaj podarilo. "Zrazu" máme neskutočne veľa topinambúr, dokonca toľko, že aj keď za symbolické ceny predávame na inzerát (online a doručenie poštou - nájdete na Facebook market place, predávajúci Vlastimil Bešina), stále ešte nie sú minuté. To isté platí pre maliny, ríbezle, jošty, či dokonca figy alebo palmy či bobkový list.
Utvrdzuje nás to čoraz viac o správnom spojení dvoch ideí v našom občianskom združení,  a to permakultúrneho hospodárenia a starostlivosti  o autistické deti (spolu so zapájaním sa do činností, ktoré zrazu vytvoria denný program pre deti s autizmom, pri ktorých sa môžeme navzájom striedať ako členovia rodiny, tak aj dobrovoľníci - či už záujemci o praktické skúsenosti v permakultúre alebo o praktické skúsenosti s dieťaťom s autizmom).
To je základ aj nášho budúceho projektu Mys dobrej nádeje... ak by ste vedeli o nejakej aspoň 1 hektár veľkej ploche najlepšie so starou stavbou, ktorá je voľná, nevyužitá, určite nám dajte vedieť, ideálna lokalita je Trenčiansky kraj. A medzitým si na youtube môžete popozerať kanál nášho tatina (Vlastimil Bešina) a ktovie, možno sa vám niečo z toho bude hodiť vo vašej záhrade.
Ďakujeme za akúkoľvek pomoc a buďme všetci hlavne zdraví